Beste reistijd Bali

De beste reistijd voor Bali te weten komen?

Beste reistijd BaliEén van de ruim zeventienduizend eilanden van Indonesië is Bali. Als het is het meest westelijke van de Kleine Soenda-eilanden ligt Bali ten westen van Lombok en ten oosten van Java. Deze parel in de gordel van smaragd onderscheidt zich van de rest van Indonesië door de hindoeïstische cultuur en heeft zich in de vorige eeuw ontwikkeld tot een toeristische trekpleister. Ten Zuiden van Bali ligt de Indische oceaan en in het noorden ligt de Balizee. De afscheiding met Lombok wordt gevormd door Straat Lombok. De Straat Bali is slechts acht kilometer breed en scheidt Bali van Java. Een groot deel van Bali bestaat uit vulkanisch gebergte waarbij sommige vulkanen nog actief zijn. Het eiland is populair onder toeristen door de mooie stranden, het lekkere eten, en het prachtige natuurschoon. De specifieke Balinese cultuur maakt het eiland interessant en heeft prachtige tempels op het eiland achtergelaten (beste reistijd Bali informatie). Bekijk hieronder meer informatie over waar Bali op de kaart precies ligt, de beste reistijd voor Bali en tevens heeft u de mogelijkheid om het reisaanbod van Bali te bekijken.

Bekijk hier de beste reistijd voor Bali en vakanties op Bali ->

Waar ligt Bali op de kaart?

Beste reistijd Bali:

Beste reistijd BaliBehalve voor de indrukwekkende natuur en de interessante cultuur zal Bali vooral bezocht worden als strandbestemming. Wanneer je echt voor de zon komt en lekker op het strand wilt liggen is augustus of september de beste tijd om naar Bali te gaan. Het zijn de koudste maanden, met een temperatuur van 29 graden overdag, maar ook de droogste maanden. Verwacht dan echter geen groene rijstvelden want de sawa’s staan dan droog (beste reistijd Bali informatie).

Beste reistijd Bali Indonesië, meer informatie:

Op Bali valt vanaf oktober tot april de meeste neerslag, met een piek in december en januari. Het regent dan niet de hele dag en zelfs niet elke dag maar de buien zijn kort en hevig. Deze buien komen het meest voor aan het einde van de dag, ’s avonds of ’s nachts. In Noord-Bali is het droogst maar het toeristische centrum ligt in het zuiden rond de hoofdstad Denpasar (beste reistijd Bali informatie).

De beste reistijd voor Bali valt dus tussen mei en september waarbij de natuur op zijn mooist is aan het begin van deze periode.

Bekijk hier de vakanties op Bali en de beste reistijden Bali ->

Meer te weten komen over het maken van een rondreis door Bali en wil je eerst te weten komen wat bijvoorbeeld de reiservaringen zijn? Ga dan naar: https://rondreis.net.

Veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis door Bali of een vakantie!

Meer informatie over de beste reistijden:

 

2 reacties

Anoniem · 29 april 2016 op 15:56

Altijd al eens naar Bali willen gaan, hopelijk gaan we aan het einde van het jaar, dit is wel afhankelijk van de prijzen die er op dit moment gelden voor de reizen.

bestereistijd · 24 november 2018 op 22:16

wat vind jij een goede reistijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *