Beste reistijd Bahama’s

De beste bestemming voor de Bahama’s!

Beste reistijd Bahama'sDe Bahama’s zijn een verzameling van 7000 eilanden en 2000 koraalplaten in de Atlantische oceaan ten zuidoosten van Florida. Deze liggen verspreid over een oppervlakte van 1000 bij 300 kilometer. De totale oppervlakte is vergelijkbaar met het gewest Vlaanderen, en er wonen ruim 300.000 inwoners op de maximaal 40 bewoonde eilanden. De Bahama’s hebben een tropisch savanneklimaat hetgeen invloed heeft op de beste reistijd voor de Bahama’s. Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd voor de Bahama’s (beste reistijd Bahama’s informatie).

Bekijk hier de beste reistijd voor de Bahama’s en vakanties ->

Waar liggen de Bahama’s?

Beste reistijd Bahama’s:

Beste reistijd Bahama'sIn de zomer is het warm, vochtig en schijnt de zon tot 9 uren per dag. Temperaturen kunnen oplopen tot 30 graden en worden gevolgd door zwoele avonden. Gemiddeld regent het in deze maanden tot 150 millimeter per maand maar onder invloed van tropische depressies kan dit lokaal verveelvoudigen. De winters zijn met gemiddelden tussen de 22 en 27 graden iets koeler met nachttemperaturen tussen de 15 en 20 graden. Het kan voorkomen dat het enkele dagen koeler is door een koele noordelijke stroming. In de winter schijnt de zon nog 7 uur per dag en omdat de zonnekracht het gehele jaar door zeer sterk is zal de bezoeker zich goed moeten beschermen tegen de schadelijke UV stralingen. De winters zijn qua zonnekracht vergelijkbaar met de Hollandse zomers (beste reistijd Bahama’s informatie).

  • De Bahama’s liggen in het orkaangebied wat loopt van juni tot begin december. Hierbij kunnen de eilanden getroffen worden echter door het grote aantal en het grote gebied zal het slechts om een deel van het land gaan. Hotels zijn wel zo gebouwd dat ze deze stormen goed aankunnen. De meeste bezoekers, van wie 80 % afkomstig is uit de Verenigde Staten, worden hierover goed ingelicht (beste reistijd Bahama’s informatie).
  • Hoewel de eilanden het gehele jaar door bezocht worden is de combinatie mooi weer en weinig kans op regen het grootste tussen december en april. Over het algemeen is dit de beste reistijd voor de Bahama’s. Hier kan ook uit worden opgemaakt dat het een zeer goede plaats is om te overwinteren. Ook cruiseschepen doen de eilanden zeer veelvuldig aan (beste reistijd Bahama’s informatie).

Beste reisperiode Bahama’s:

Wilt u meer te weten komen over de Bahama’s en de bijbehorende reizen bekijken? Klik dan op de onderstaande link om de actuele reizen te bekijken en de bijbehorende prijzen.

Bekijk hier de vakanties op de Bahama’s en de beste reistijden Bahama’s ->

Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar de Bahama’s, wil je meer te weten komen over het maken van een rondreis en wil je eerst de reiservaring te weten komen, ga dan naar: https://rondreis.net/reiservaring-bahamas

Meer informatie over de beste reistijden:

 

2 reacties

Moderator · 30 november 2018 op 00:01

Ben je wel eens naar de Bahama’s geweest of ben je nog oriënterende?

Moderator · 7 januari 2019 op 23:16

Voor welke periode zou je willen gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *