De beste reistijd voor de Azoren, bekijk hier alle informatie en tips.

De Azoren zijn een eilandengroep in de Atlantische Oceaan die Beste reistijd Azoreneen autonome staat vormen binnen het ruim 1300 kilometer verderop gelegen Portugal. Hoewel niet erg toeristisch hebben de eilanden veel natuurschoon. De meeste Nederlanders kennen de eilanden wel van het weerbericht die regelmatig meld dat het hogedrukgebied zich bij de Azoren aan het opbouwen is. Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd voor de Azoren.

Bekijk hier de informatie >>

Lees hier verder over de:

Wat is de beste reistijd voor de Azoren?

Door dit zelfde hogedruk gebied is het klimaat heel regelmatig. Gemiddeld is de winter rond de 16 graden en de zomer rond de 24 graden. De nachten variëren tussen de 11 en 18 graden. Augustus is de warmste maand, januari tot maart het koelst. Door de aanwezigheid van de golfstroom ligt de temperatuur van het zeewater tussen de 16 en 22 graden. Tussen april en september is het redelijk droog met 9 tot 13 dagen regen. De andere maanden regent het gemiddeld 17 tot 19 dagen per maand. De buien kunnen zeer stevig van aard zijn en plotseling ontstaan. Hierdoor kan het Beste reistijd Azorenweer tijdens een dag regelmatig omslaan. De luchtvochtigheid is door bovenstaande vrij hoog. 80% wordt regelmatig behaald.

De beste reistijd voor de Azoren is mei tot september omdat dit de droogste maanden zijn. De temperatuur is aangenaam terwijl het zeewater ervoor zorgt dat het bijna nooit extreem warm zal zijn. De natuur is in mei en september, door de neerslag, wel op zijn mooist. De wateren rondom de Azoren krijgen veelvuldig bezoek van walvissen. De beste reistijd voor de Azoren om walvissen te spotten is april tot oktober, maar ook de andere maanden is er zeker kans op een indrukwekkende ontmoeting. Bloemenliefhebbers kunnen in het voorjaar hun hart ophalen. Indien de regen geen bezwaar is dan is de herfst en winter zeker een alternatief voor de rust en natuurliefhebber. De temperaturen zijn prima maar weer niet dusdanig hoog dat het overmatig druk is door overwinteraars.

Azoren op de kaart.

Beste reistijd Azoren walvissen, reizen en leuke tips:

Bekijk hier de Azoren vakanties en de beste reistijden ->

Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar de Azoren. Wil je meer te weten komen over het maken van een mooie rondreis door de Azoren, ga dan voor meer informatie naar: https://rondreis.net.

Meer informatie over de beste reistijd voor een bepaalde land:

2 reacties

Anoniem · 1 maart 2017 op 11:33

Lijkt me wel eens geweldig om naar de Azoren te gaan, bedankt in ieder geval voor de info.

Moderator · 9 december 2018 op 23:35

Wanneer zou jij naar de Azoren willen gaan als je dit leest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *