Beste reistijd Azië

Beste reistijd AziëBeste reistijd Azië, alle informatie voor Azië en reistijden.

Als je graag op vakantie wilt naar Azië is het zeer belangrijk om je goed in te lezen. Vooral in het weer. Je wilt waarschijnlijk liever niet in een periode met slechte weersomstandigheden terecht komen. Dus in welke periode wil je gaan en naar welk land precies, want Azië is erg groot en elk land heeft dus een ander klimaat. Soms heeft een land zelfs meerdere klimaten. Hieronder leest u meer informatie over de beste reistijd voor Azië (beste reistijd Azië) en heeft u de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Azië.

Bekijk hier de beste reistijd voor Azië en vakanties Azië ->

Beste reistijd Azië:

Azië beslaat een derde deel van het totale landoppervlak van de wereld. Met aan de westkust de continenten Europa en Afrika. Verder wordt het omringd door water; de Noordelijke ijszee, Grote oceaan en de Indische oceaan. Aangezien het continent zo groot is, is het onderverdeeld is 6 subregio’s; Noord-Azië, Centraal-Azië, Oost-Azië, Zuidoost-Azië, Zuid-Azië en Zuidwest-Azië. (Beste reistijd Azië informatie)

In Noord-Azië kan het in de winter, van november tot maart, verschrikkelijk koud worden. De zomer loopt van april tot oktober. Het kan er dan ontzettend heet worden, maar is toch de beste reistijd. Centraal-Azië zijn de zomers erg heet en de winters erg koud. Het beste is dus in het voor- en najaar. De maanden mei, juni, september en oktober zijn het beste. Voor Oost-Azië is de beste reistijd de maanden september en oktober. De rest van het jaar is het er erg nat, erg koud of erg heet. Zuidoost-Azië heeft in de maanden juni tot en met september last van een regen- en tyfoon seizoen. De maanden december tot en met mei zijn koel en vrijwel droog. Een ideale periode om af te reizen naar deze regio (Beste reistijd Azië informatie).In Zuid-Azië is het van december tot en met februari de beste reistijd daarna wordt het erg heet. Van juni tot en met oktober komen er veel tropische stormen en vloedgolven voor. Voor Zuidwest-Azië zijn de maanden april, mei, september en oktober zeer aangenaam met heerlijke temperaturen van rond de 25 graden. Dit is een globale kijk per subregio van Azië (Beste reistijd Azië informatie). Uiteraard is het beter om per land te kijken wat de beste reistijd is.

Waar ligt Azië eigenlijk?

Hieronder vindt u de kaart van Azië terug.

Bekijk hier de beste reistijd voor Azië en de bijbehorende vakanties ->

Beste reistijd Azië juli / november:

Wil je de beste reistijd en de reizen te weten komen voor de maand juli, november of een andere maand? Klik dan op één van de blauwe links om de mooiste reizen te bekijken naar Azië.

Meer informatie over de beste reistijden:

5 reacties

Azië man · 14 november 2015 op 23:37

Ik zou graag samen met mijn partner een mooie reis willen maken door Thailand, maar wil graag weten welke mogelijkheden er allemaal zijn voor als je bijvoorbeeld een wat luxere reis wilt maken. Hoe kan je dit het beste aanpakken?

  van Dam · 14 november 2015 op 23:41

  Nou je zou bijvoorbeeld met bouwstenen kunnen gaan reizen, ik weet niet of dat een optie is. Ik leg hier even wat meer uit over het reizen met bouwstenen door Thailand: Als je met bouwstenen Thailand een reis gaat samenstellen is het belangrijk om een aantal belangrijke punten mee te nemen. Er zijn bezienswaardigheden die je gewoon gezien moet hebben. Neem bijvoorbeeld de drijvende markt in Thailand of het paleis van de koning. Als je richting het noorden gaat, dan mag een bezoek aan de River Kwai niet ontbreken. Een excursie met een boottochtje is helemaal een aanrader. Zo kan je met bouwstenen eigenlijk je eigen reis helemaal gaan samenstellen, dit zijn slechts een paar voorbeelden.

   Lesley · 14 november 2015 op 23:43

   Ik heb een aantal hoogtepunten opgesomd voor Thailand die je zou kunnen doen. Bangkok de stad waarin je aankomt met het vliegtuig, want hier bevindt zich de grootste luchthaven van Thailand. Het is zeker aan te raden om hier voor een paar dagen een hotel te boeken. Met ongeveer 12 miljoen inwoners is Bangkok altijd enorm druk en continu in beweging. Tuc-Tucs vervoeren toeristen heen en weer en er staan kraampjes aan de straat en op het water die heerlijke zeevruchten en fruitstukken verkopen. Er gebeurt zo veel dat je bijna niet weet waar je moet kijken. Natuurlijk zijn er in Bangkok ook vele culturele en historische bezienswaardigheden te vinden, zoals Ayutthaya, de Wat Pho tempel en het Erawan Museum. En wie op zoek is naar een bruisend nachtleven hoeft niet verder te zoeken dan Bangkok, want er zijn genoeg restaurants met live entertainment en gezellige Go-Go Bars.

    Jan · 29 april 2016 op 15:35

    De Wat Arun is ook absoluut de moeite waard en wanneer je in Bangkok bent is het misschien ook leuk om een bootje te huren (of met een groep) te gaan varen op de rivier door Bangkok heen, langs de gebouwen, huizen en tempels. Er zijn prachtige dingen te doen in Thailand.

    Koh Samui is een mooie afsluiter als je wilt genieten van het strand en de zon!

    Jan · 29 april 2016 op 15:37

    Lesley, ben je ook naar het Noorden geweest van Thailand, Chaing Mai en Chaing Rai?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *