Beste reistijd Australië

Beste reistijd Australië, geniet van het bijzondere Australië!

Beste reistijd AustralieWil je reizen naar Australië en zoek je de beste reistijd Australië? Australië is zo een groot continent dat het haast onmogelijk lijkt om een gepaste reistijd te geven. Alles hangt af van het deel dat u wenst te bezoeken. De beste reistijd Australië in het Noorden is verschillende dan het Zuiden. Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd voor Australië, tevens heb je de mogelijkheid om jouw ervaring met Australië te delen door hieronder het formulier in te vullen. Veel leesplezier toegewenst.

Bekijk hier de beste reistijd voor Australië en Australië reizen!

Beste reistijd Australië:

Australië zelf
Australië bestaat uit het Australische vasteland en een aantal eilanden. Deze eilanden liggen in de Indische en Grote Oceaan. Australië is het vijfde grootste land van de wereld.

De beste reistijd Australië van Noord naar Zuid.

  • Noord-Australië heeft een tropisch klimaat dat wil zeggen dat het gans het jaar warm en vochtig is. Hier zijn er twee periodes te onderscheiden namelijk de tropische winter en de zomer. De Beste reistijd Australiëwinter loopt van mei tot oktober met temperaturen tot 30 graden. Van november tot april is het zomer met hoge temperaturen. In deze periode kan het stormen en regenen
  • Midden-Australië is een woestijnlandschap en heeft grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De herfst loopt van maart tot mei met warme temperaturen overdag en ’s nachts koude temperaturen.De winter loopt van juni tot augustus en is de beste reistijd om dit deel te bezoeken. De temperaturen liggen rond de 20 graden en ’s nachts rond het vriespunt.Het voorjaar loopt van september tot november met maximum 30 graden overdag.De zomer loopt van december tot februari. ’s Nachts blijft het rond de 20 graden en overdag kan de hitte oplopen tot 35 graden.
  • Het zuidoosten van Australië heeft een Middellands Zee-achtig klimaat met een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Het kan een gans jaar regenen.
  • Het westen van Australië heeft hete zomers en veel droogte. In de winter regent het veel.
  • Het oosten heeft een gans jaar door gematigde temperaturen. Van oktober tot maart kan het veel regenen.

Waar ligt Australië?

Beste reistijd Australië westkust:

Wil je meer te weten komen over de reizen die er naar Australië te maken zijn? Klik dan op de onderstaande link.

Bekijk hier meer over de reistijden voor Australië!

Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Australië!

Meer informatie over de beste reistijden voor anderen landen:

 

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *