Wat is de beste reistijd voor Andalusië?
Andalusië is bekend voor zijn hete temperaturen. Als je deze warmte niet goed verdraagt, ga je ’s zomers best niet naar het binnenland. Het is er heel mooi met een ruwe natuur maar de temperaturen zijn er bloedheet. Hier bevindt zich niet voor niets de woestijn in de buurt van Tabernas, waar de studio’s van de spaghetti-westerns gevestigd zijn. Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd voor Andalusië. Tevens heb je de mogelijkheid om je eigen ervaring te delen met anderen of een vraag te stellen door hieronder het formulier in te vullen.

Bekijk hier meer informatie >>

Lees verder over de:

De beste reistijd voor Andalusië.

Beste reistijd AndalusiëAndalusië is het beste in het voor- of najaar te bezoeken. Afhankelijk van wat je wil zien of beleven kan je dan nog gaan schipperen met de periode. Alvast een paar tips:

  • Sevilla is een bruisende stad met heel wat bezienswaardigheden. Sevilla bezoek je best in april, mei, juni of september. Let wel op: Sevilla heeft invloed van de Atlantische luchtstroom en kan dus zwoel zijn. Soms heb je ook regen (Beste reistijd Andalusië informatie)
  • Cordoba is de heetste stad van Spanje. Hier komen verschillende klimaatzones bij mekaar. Hier zal je moeten kiezen tussen hete temperaturen maar droog (juli en augustus) , of zachtere temperaturen maar neerslag (buiten de zomermaanden)Beste reistijd Andalusië
  • De witte dorpjes: een rondrit in deze streek kan je beginnen bij het toeristische stadje Ronda. Dit ligt omgeven door bergen, waardoor het in de zomer draaglijker is, maar de winters zijn dan weer koud, grijs en nat. In deze streek valt er veel regen over het ganse jaar gezien. Hier moet je dus geluk hebben met het weer.
  • de kuststreek geeft natuurlijk verkoeling en heeft altijd draagbare temperaturen. Hier moet je dan wel het massatoerisme bijnemen. Tenzij je naar een minder bekende streek gaat. Cabo de Gata bijvoorbeeld: hier is het warm in de zomer, zacht in de winter maar heel authentiek. Andalusië kunnen we samenvatten als volgt: trek vanaf Gibraltar een iets naar rechts hellende lijn naar boven. Dan krijg je links van die lijn: binnenland heel heet meer zwoel, in de winter veel kans op regen. Rechts van die lijn krijg je: binnenland ook heel heet maar droog, in de winter minder kans op regen.

Waar ligt Andalusië?

Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Andalusië.

Meer informatie over de beste reistijden voor andere landen:

3 reacties

Fan van Andalusië · 14 november 2015 op 22:04

Hoi ik ben een groot fan van Andalusië en zou graag nog een keer willen gaan, hopelijk begin volgend jaar of met de kerstperiode. Absoluut een mooie omgeving en je kan er prima tot rust komen.

Anoniem 23 · 22 mei 2016 op 23:02

Ik wil heel graag naar het prachtige Andalusië wat is nou een goede tijd om te gaan qua prijs.

Moderator · 2 december 2018 op 11:46

Voor welke reisperiode zou je kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *