Wat is de beste reistijd voor de Algarve?

De Algarve, de meest zuidelijk gelegen provincie van Portugal staat bekend om zijn fraaie stranden en authentieke binnenland. Maar ook de overvloedige zon zorgt ervoor dat het een zeer aantrekkelijk gebied is om te bezoeken. De Algarve heeft ruim Beste reistijd Algarve3000 zonuren per jaar waarmee het een van de meest zonnige plaatsen van Europa is. De Algarve heeft een mediterraan klimaat wat gekenmerkt wordt door warme, droge zomers en gematigde, vochtige winters. Op enkele plaatsen plaatsen kan je zelfs spreken van een subtropisch klimaat. Denk hierbij aan Cabo São Vicente en in de baai ten oosten van Albufeira. Doordat de Atlantische Oceaan altijd in de buurt is voelt het wel aangenamer en milder dan in de binnenlanden. De Algarve heeft tussen mei en Augustus de hoogste zon zekerheid.

Bekijk hier meer over de beste reistijd voor de Algarve >>

Lees verder:

Waar ligt de Algarve eigenlijk?

Wat is de beste reistijd voor de Algarve?

In de Algarve is de gemiddelde temperstuur in juli en augustus vaak boven de 30 graden met een minimum van 17 graden. Maar ook in de winter, tussen december en februari is de gemiddelde temperatuur overdag nog altijd 17 graden en wordt het ‘s-nachts niet minder dan 9 graden. Hieruit kan worden geconcludeerd dat het gebied het gehele jaar door geschikt is om te bezoeken. De zomers zijn ideaal voor de zonaanbidders terwijl overwinteraars in de winter van een aangename temperatuur kunnen genieten. Hou er wel rekening mee dat het tussen oktober en februari meer zal regenen met een gemiddelde tussen de 68 en 99 millimeter per maand. Dat is gemiddeld wel iets minder dan we in ons eigen land gewend zijn.

Beste reistijd AlgarveHet zeewater blijft zeer lang geschikt om te zwemmen. In augustus en september is het watertemperatuur gemiddeld 21 graden. In maart is dit teruggelopen tot 15 graden maar zeker is beschutte baaien nog geschikt om een verfrissende duik te nemen. Voor de watersportliefhebbers is het goed om te weten dat er bijna het gehele jaar een wind uit het westen waait. Ook hier heeft de oceaan invloed op. De windkracht ligt vaak tussen de 4 en 8 Beaufort.

Bekijk hier de reistijden voor Algarve en de Algarve reizen >>

Meer informatie over beste reistijden voor andere landen:

3 reacties

Anoniem · 29 april 2016 op 10:00

De Algarve is een prachtige omgeving waar je heerlijk kan genieten van het weer (bepaalde periode) maar ook van de prachtige natuur en de bevolking. De prachtige stranden, stadjes maar ook de aardige mensen dat is het bezoeken absoluut de moeite waard.

De beste reistijd voor de Algarve is eigenlijk voor iedereen verschillend.

Moderator | BesteReistijd.net · 26 november 2018 op 09:21

Wat vind jij een goede reisperiode om naar de Algarve te gaan?

Moderator | BesteReistijd.net · 26 november 2018 op 11:20

Ben je van plan om naar de Algarve te gaan? We zijn benieuwd naar je keuze voor welke reisperiode en voor hoelang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *