Afrika is een bijzonder groot continent. Door de manier waarop atlassen worden gemaakt is het continent soms net zo groot afgebeeld als Groenland terwijl het in werkelijkheid 14x meer omvang heeft. Het continent bestaat uit 54 landen en loopt vanaf de Middellandse zee tot Zuid-Afrika en van de Atlantische oceaan tot aan de Stille oceaan. Afrika heeft hierdoor meerdere klimaatzones waarbij de Sahara woestijn en de ligging ten opzichte van de evenaar een grote rol speelt. Dit heeft invloed op de beste reistijd voor Afrika. Lees hieronder verder over de beste reistijd voor Afrika.

Bekijk hier meer informatie over Afrika reizen en reistijden >>

In grote lijnen vindt je er;

  • Tropisch regenwoud
  • Tropisch en subtropische savanne
  • Open savanne
  • Woestijnen en halfwoestijnen
  • Hardbladige vegetatie
  • Subtropisch regenwoud

Beste reistijd AfrikaNa een kleine kuststrook begint Afrika met de machtige Sahara woestijn die het gehele continent in de breedte beslaat. Zeker de zomers zijn ziedend warm terwijl de nachten vervaarlijk afkoelen. Tijdens onze winterperiode is de woestijn iets minder opgewarmd. Hieronder kan je meer informatie terugvinden over de beste reistijd Afrika en heb je de mogelijkheid om een bijzondere reis door Afrika te maken door op één van de links te klikken.

Wat is de beste reistijd voor Afrika?

Beste reistijd AfrikaTen noorden van de evenaar is er een droog winterseizoen en een nat zomerseizoen. Het zuidelijk halfrond heeft dit omgekeerd. Omdat het zeker in het regenwoud zeer hard kan regenen heeft het droge seizoen de voorkeur. Rond de evenaar is de temperatuur het gehele jaar zo goed als gelijk maar ook daar zijn er regenseizoenen. Na het regenseizoen is de natuur in deze landen op zijn fraaist (beste reistijd Afrika info).

Zuidelijker in Afrika zijn de landen beken om hun safari mogelijkheden. De beste reistijd voor een safari in Afrika is tussen juni en oktober. In Juni is er veel jong leven, in oktober zijn er mer dieren bij elkaar te zien omdat ze zich concentreren rondom de overgebleven waterplassen.

Bekijk hier meer informatie >>

Als je een safari wilt maken.

De beste reistijd voor grote delen van Afrika ligt ook tussen de maanden Januari en juni. Wanneer u bijvoorbeeld naar Marokko wilt gaan dan kunt u eens een kijkje nemen op www.Rondreis-Marokko.nl.

Het is er relatief droog en niet te extreem warm waardoor het er ook goed overwinteren is. Maar bedenk dat er per gekozen regio verschillen kunnen zijn. Dit kan het beste per streek of land nader worden bekeken (beste reistijd Afrika info). Een onvergetelijke reis door Afrika maken? Klik dan op één van de links. Wanneer u meer te weten wilt komen over een unieke reis naar Afrika dan kunt u meer te weten komen door op één van de bovenstaande links te klikken. Veel plezier met het boeken en het maken van een mooie reis naar Afrika!

Waar ligt Afrika?

Klimaat in Afrika:
  • het kan warm zijn en altijd nat klimaat
  • warm klimaat met nat seizoen
  • warm altijd droog klimaat
  • gematigd altijd droog klimaat

Wanneer u meer te weten wilt komen over de Afrika kunt u een kijkje nemen op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Afrika. Voor algemene informatie over het maken van een rondreis door Afrika kan je op het internet nog meer informatie inwinnen, zo ook bij de verschillende reisorganisaties.

Info over de hoofdsteden.

Meer informatie over beste reistijden voor andere landen:

3 reacties

Johanna · 10 november 2015 op 16:05

Bedankt voor de nuttige info, dit heeft voor ons de doorslag gegeven voor een reis naar Afrika.

Anoniem 4 · 21 mei 2016 op 22:55

Een mooie rondreis door Afrika maken dat lijkt ons echt geweldig, is het wel de moeite waard om kids mee te nemen die een paar jaar zijn, is dit wel of niet aan te raden?

Anoniem 234 · 22 mei 2016 op 23:05

Wat lijkt Zuid-Afrika ons te gek voor een rondreis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *